MTV3 rankaisee Iltalehteä, mutta ei halua tiedon leviävän

Maikkari hermostui, kun Iltalehti spoilasi Salkkareiden avausjakson tapahtumat. Asiasta kerrottiin kanavan yleiselle tiedotussähköpostilistalle lähetetyllä viestillä, joka ei ollut tarkoitettu julkaistavaksi (referoituna Marmaissa).

Nyt sieltä on tullut uusi viesti, jossa jatketaan samalla linjalla. Jo otsikossa lukee Tiedonanto – ei julkaistavaksi ja sisältö on vielä oudompaa:

Haluamme saattaa toimituksiin tiedoksi, että MTV MEDIA on ryhtynyt toimenpiteisiin Iltalehden Salatut elämät -juonipaljastusjuttujen (12.8.2009 ja 24.8.2009) ja kuvakaappausten johdosta.

Iltalehdeltä poistetaan toistaiseksi Venetsia-järjestelmän oikeudet MTV MEDIAn tv-kanavien tietojen ja materiaalien osalta.

MTV MEDIA korostaa, että kyse ei tässä tapauksessa ole tiedotuskielteisyydestä, vaan pyrkimyksestä säilyttää Venetsia-palvelu helpottamassa tv-asioista kirjoittavien toimittajien työtä. Tämä edellyttää kaikilta palvelun käyttäjiltä käyttöehtojen ehdotonta hyväksymistä ja noudattamista.

Tavoitteenamme on jatkaa luottamukseen ja sääntöjen noudattamiseen perustuvaa yhteistyötä kaikkien medioiden kanssa.

Tämä viesti on tarkoitettu toimituksiin sisäisesti tiedoksi, ei julkaistavaksi.

Minulle on sinänsä aika lailla sama, miten kanava ja Iltalehti asiansa keskenään hoitavat, mutta tämä sähköposti on outo. Miksi ei julkaistavaksi tarkoitettu ja ei tiedotuskielteisessä hengessä kirjoitettu viesti sitten lähetettiin kaikille toimittajille, ellei sitten tarkoituksena ole vihjata, että näin käy sääntöjen rikkojille?

Ehkä saamme asiaan vastauksen pian.

2 thoughts on “MTV3 rankaisee Iltalehteä, mutta ei halua tiedon leviävän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *