Automaattista voitonmaksimointia

Kirjoitin net.nytiin jutun yhtiöstä, joka tuottaa mahdollisimman paljon juttuja, joihin liittyvistä Google-mainoksista maksetaan mahdollisimman hyvin.

Täkyinä pari sitaattia, joita en tuohon tiivistelmään mahduttanut:

You can take something that is thought of as a creative process and turn it into a manufacturing process.

ja

Here is the thing that Rosenblatt has since discovered: Online content is not worth very much. This may be a truism, but Rosenblatt has the hard, mathematical proof. It’s right there in black and white, in the Demand Media database — the lifetime value of every story, algorithmically derived, and very, very small. Most media companies are trying hard to increase those numbers, to boost the value of their online content until it matches the amount of money it costs to produce. But Rosenblatt thinks they have it exactly backward. Instead of trying to raise the market value of online content to match the cost of producing it — perhaps an impossible proposition — the secret is to cut costs until they match the market value.

3 thoughts on “Automaattista voitonmaksimointia

  1. @osulop Relating: ”All journalism will be a hobby or a part-time job in the near future” – pitääkö paikkansa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *