Vaaran merkki: ”yhä useampi” -aloitus

Aina yhtä sympaattisen närkästynyt Jack Shafer kirjoittaa Slatessa ilmiöstä nimeltä bogus trend story eli kuvitteellisen trendin uutisoimisesta. Itse kutsun sitä yhä useampi -uutisoinniksi, sillä jos työpäivän mittaan on selvinnyt, että oikeastaan kyse on vain erittäin pientä ihmisryhmää koskevasta asiasta tai että kenelläkään ei vielä ole päteviä tilastoja aiheesta, voi aina yrittää myydä aiheen lukijalle kirjoittamalla, että yhä useampi suomalainen tekee sitä ja tätä.

2 thoughts on “Vaaran merkki: ”yhä useampi” -aloitus

  1. Aa, tuohan on klassinen ns. Yle-aloitus.

    Muita ei-uutisen tuntomerkkejä ovat ”on noussut kova kohu”, ”internetissä puhutaan”, otsikot muotoa ”Onko tässä/tämä” ja kaikki otsikot joissa on jokin huudahdus. Ei koskaan maksa vaivaa edes klikata niitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *