Wiredin demo siitä, miten iPad pelastaa aikakauslehdet

Tätä olemme odottaneet 15 vuoden ajan, sanoo päätoimittaja Chris Anderson.

Muuten olen sitä mieltä, että ihanko tosiaan luovutatte tiedotusvälineenne yksinoikeudella systeemiin, jonka portinvartija on vetänyt herneen nenään Kama Sutrasta?

Edit: Gawkerin mukaan New York Timesissä kinataan siitä, onko iPad-asiat printtipuolen vai digiheebojen hommaa, eli käytönnössä: miten hinnoitellaan?

Edit 2: Ville huomasi, että iPadiahan ei varsinaisesti mainita koko jutussa, puhutaanpa vaan yleensä tablet-tietokoneista. Just joo.

10 thoughts on “Wiredin demo siitä, miten iPad pelastaa aikakauslehdet

 1. Sisäinen gadgetfriikkini on kyllä innoissaan nähdessään tällaisia videoita. Kaikkine puutteineenkin iPad on kyllä houkutteleva kapistus.
  Mutta tuskin kukaan sentään on YKSINOIKEUDELLA sisältöään Applelle luovuttamassa? Vai? Sehän nyt ois pöljää.

  Tuon videon tarkoitus lienee yleisemmin hehkutella e-readingin ja sähköisten aikakauslehtien mahdollisuuksilla, mutta kyllähän tuo aika iPad-mainokseksi vääntyi…

 2. Vähän kärjistin kato tehon vuoksi. Mutta siis: oletettavasti malli on sama kuin App Storen ja iTunes Storen kanssa, eli iPadiin ei mene maksettua sisältöä kuin Applen hyväksymänä.

  Sitä voisi sanoa vain periaatteelliseksi pulmaksi, ellei Steven lafka olisi perseillyt esim. juurikin ebookien kanssa aika roimasti.

 3. Ja tällä lehdellä ei tietenkään ennestään sattunut olemaan laajaa verkkosivustoa, jossa kaikki lehden jutut sekä runsaasti muuta materiaalia ovat ilmaiseksi luettavissa standardissa, laitteistoriippumattomassa muodossa, ihan ”digitaalisesti”? Vai oliko?

  Joo joo joo, näyttää kivalta ja on varmaan helppoa lukea (vaikka rasittaneekin silmiä enemmän kuin e-ink) mutta ei tämä mitään kovin ihmeelllistä ole: Yhtä tyhjää ja sisäänpäinkääntynyttä printtialan sisäistä puhkumista kuin keskustelu tabloid-formaatista.

  iPad on kuul, mutta ihan muista syistä.

 4. Jere, videolla pomomiehet puhuu siitä, miten iPad-lehden mainoksista saadaan enemmän rahaa. Vanhan bisnesmallin säilyttäminen ja lisätulojen tiristäminen on varmasti vetoava ajatus.

 5. No niinpä. Kysehän on pyrkimyksestä palauttaa printtimedian vanha mainos- ja maksumalli digitaalisella alustalla. Siihen nähden puhe ”vallankumouksesta” ja ”kokonaan uudesta tavasta käyttää mediaa” on aika tyhjää puhetta.

 6. 0:18 mainitsee iPadin ohimennen… mutta joo, näitä tabletteja varmaan kasvaa kaikenlaisia seuraavan parin vuoden aikana, kuka ties myös kustantajilta omia.. Ja mikä siinä, kunhan osaavat ruuvata bisnesmallinsa siihen sopivaksi… mikä tuntuu olevan se loputon vaikeus. Pelko menettää sitä, miten on tehty, kaiketi.

 7. Keskustelu leviää hankalasti eri puolille nettiä : A Heartbreaking ∞ of Staggering Genius

 8. Nonfiktio » Eiku tältä sen tulevaisuuden aikakauslehden pitää näyttää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *