MikroBitin toimitukselle tiedoksi, että naisetkin käyttävät tietokoneita

Olen net.nytiin kirjoittamisen takia tilannut pitkän tauon jälkeen paperisen MikroBitin. Ilmeisesti kukaan ei ole kertonut toimitukselle, että viimeisten vuosien aikana tietokoneharrastajien joukkoon on soluttautunut myös naisia.

Tytöt mukaan!

En oikein muuten osaa selittää ylläolevaa plikat mukaan kans -kilpailua… tästä videotykin kalibroinnin helppoudesta kertovasta kuvasta puhumattakaan:

Mikrobitti kalibroi

Mitä ihmettä siellä tapahtuu? Vertailun vuoksi mainittakoon, että The Times kyseli viime vuonna, mitä naiset ajattelevat kodinelektroniikasta. Tulos: The November 2009 Times/Lady Geek Female Appeal Study showed that only 9% of women want technology to be feminine, let alone pink.

15 thoughts on “MikroBitin toimitukselle tiedoksi, että naisetkin käyttävät tietokoneita

 1. Joo, ei tää yllätä. Aika sama asennevamma on Kamera-lehdessä (tai ainakin pari vuotta sitten kun sitä viimeksi selailin), joka edelleen tuntuu olettavan että naiset eivät harrasta valokuvausta. Päätellen nimenomaan kuvavalintojen paljas naispinta -painotuksista. Mutta en minä valita.

 2. Hyvä, että otit asian puheeksi. Peruutin tilauksen viime vuoden lopulla tähän kyllästyneen.

 3. Jaaha, näemmä muitakin taantumuksellisia voimia on edelleen hengissä. Minä olin jo unohtanut heidät – aika on mennyt ihmetellessä niitä, jotka lähestyvät sosiaalista mediaa vain puuristin kera & valkosipuliletti kourassa (vanhoja vampyyrinpelotuskonsteja).

 4. Kysyit, mitä ihmettä siellä tapahtuu? Ilmeisesti ei ole tapahtunut mitään pitkään aikaan ja siksi tuota lehteä ei lue suurin osa äideistä, vaimoista tai tyttöystävistä, vaikka teknologia heitä kiinnostaisi työn tai huvin vuoksi. Fiksut naiset etsivät tietonsa nopeammin suoraan netistä sillä välin, kun tämä toimitus keskittyy kuvaamaan piparista tehtyä läppäriä tai naisen takamusta.

  Vastaava suhtautuminen vaivaa ikävä kyllä myös pelipuolta. Oma tyttäreni kyllästyi hyvin nopeasti ns. tyttöjen pelisivuihin netissä, koska sivut tarjosivat vain uudelleen ja uudelleen erilaisia tapoja pukea tyttöjä, prinsessoja tai nuoria naisia kaikenlaisiin vaatteisiin. Hän totesi ne ykskantaan tylsiksi. Äitinä olen siitä hyvin onnellinen.

  Kiitos Olli, että nostit asian esiin.

 5. Kertoohan se aika paljon lehdentekijöiden naiskuvasta, että sen lisäksi, että naiset eivät käytä tietokonetta, naiselle on varattu vain (hetero)miehen kautta määrittyviä rooleja: äiti, vaimo ja tyttöystävä.

  Peruisin tilauksen tänään jos lehti olisi joskus mulle tullut. Nyt ei pysty.

 6. Erinomainen kirjoitus, Olli!

  Lopetin itsekin Bitin tilauksen juuri tuon naisten dissaamisen takia. En varmaan ole ainoa niin tehnyt it-alan nainen.

  Sääli sinänsä, Bitti oli minulle vuosia sitten hyvin tärkeä lehti. Mutta jos ne eivät kerran halua minun rahojani, ei niiden tarvitse niitä ottaa.

 7. Yritin kuvitella, miltä esiteini-ikäisestä tytöstä tuntuisi siinä vaiheessa, kun tuo joulukuun piparikonekilpailu tulee vastaan. Harvoin sitä yhtä eksplisiittisesti suljetaan potentiaalisia lukijoita pois pelistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *