Maailman parhaat radiofeaturet

TALJos minulta kysytään – ja tässä blogissahan todellakin kysytään – maailman parhaat radiofeaturet tehdään Chicagossa. Siellä nimittäin operoi This American Life, jonka jutut saavat melkein aina joko nauramaan, hämmästymään tai (jos olisin herkempi sielu) itkemään.

En yleensä erityisemmin välitä ohjelman esseetyyppisistä inserteistä, mutta kun toimittaja lähtee kentälle mikrofoni matkassaan, tuloksena on kultaa. Esimerkiksi taannoisen Contents Unknown -jakson ensimmäinen osio Needle in a Crapstack on aivan verraton.

Toki aihevalinnat ovat välillä varsin middlebrow, tai kuten The Onion asian ilmaisi: This American Life Completes Documentation Of Liberal, Upper-Middle-Class Existence. Mutta me keskiluokkaiset liberaalit kestetään hyvin pilkkaa itsestämme. Nyt suokaa anteeksi, menen tästä juomaan cappuccinoni.

Eikä kyse sitä paitsi ole pelkästä fiitsutauhkasta. Esimerkiksi Yhdysvaltain asuntolainahässäkkää käsitellyt Giant Pool of Money ja sen jatko-osa selittävät asian paremmin kuin moni muu. (Vinkkinä Oy Suomen Yleisradio Rundradion Ab:lle: tunnin mittainen radio-ohjelma on mainio lokero monimutkaisten asioiden selittämiseen yksinkertaisesti.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *