The New Yorker, tuo aikakauslehtien Leonardo da Vinci

Hesarissa on tänään pätkä (€) And there was light -näyttelystä, jossa esitellään ensimmäinen sataan vuoteen löydetty uusi Leonardo da Vincin taideteos.

Kainalojutussa (€) todetaan, että se ei ehkä ole aito. Asia on hitusen monimutkaisempi kuin mitä lyhyessä jutussa ehtii selittää, joten toimittaja Thomas Reckman viittaa ArtNewsin juttuun (johon ei tietenkään missään linkata; oletan että kyseessä on löytämäni artikkeli).

Ihan kiinnostavaa luettavaa sekin, mutta jos haluat muistutuksen siitä, miksi The New Yorker on maailman paras aikakauslehti, lue uusimmassa numerossa julkaistu The Mark of a Masterpiece. 95 000 merkin mittainen (!) tarina on hienointa New Yorkeria: opettavainen, hauska, aivan julmetun vetävästi kirjoitettu ja – mikä parasta – yllättävä.

Lupaan, että siihen upotettu aika ei mene hukkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *