Ei asiavirhe, vaan liiallisen detaljin ongelma

Syystä tai toisesta olen lukenut suomalaisten medioiden New Yorkia käsitteleviä uutisia viime viikot poikkeuksellisen nihkeällä mielellä. Uusin esimerkki löytyi eilisestä Hesarista, jonka Helsinki hylkäsi köysiradan (€) -jutun kuvassa ja kainalossa kerrotaan, että New Yorkissa Roosevelt Islandin köysirata yhdistää saaren Manhattaniin.

Okei, mutta kun se penteleen RIT on ollut poissa käytössä maaliskuusta saakka syksyyn kestävän remontin takia. Eihän tämä varsinaisesti asiavirhe ole, vaan pikemminkin ”puhumme aiheesta josta emme välttämättä tiedäkään ihan kaikkea” -tyyppinen pläjäys.

Sillä mietitäänpä tapaus, jossa New York Times kirjoittaisi itämetrosta ja kuvittaisi juttunsa Kulosaaren metroasemalta otetulla kuvalla. Kuvatekstissä selitettäisiin, että niin ja niin moni helsinkiläinen kulkee Kulosaaren aseman kautta päivittäin työmatkallaan ja niin edelleen. Olisihan se vähän hassua, eikö?

2 thoughts on “Ei asiavirhe, vaan liiallisen detaljin ongelma

  1. Tällä kertaa olet väärässä, Olli. Köysirata yhdistää Roosevelt Islandin Manhattaniin oli se käytössä tai ei. Köysirata on kuitenkin yhä siellä. Muutenkin tämä ”virhe” on aika marginaalinen.

  2. Yhdistää ihan yhtä paljon kuin metro yhdistää Kulosaaren Kamppiin.

    (Ei se varsinaisesti olekaan virhe, vaan vähän pöhkö havainnollistus vaan.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *