Taustatoimittajahaku etenee, en enää vastaanota hakemuksia

Edit: Pyydän: älkää enää lähettäkö uusia hakemuksia. Hakemuksia tuli puolessa viikossa 56 kappaletta. Siinä on jo niin monta hyvää ehdokasta, että uskoisin löytäväni joukosta sopivan tyypin — tai useampia.

Alkuperäinen ilmoitus vielä tässä alla.


Haluaisin palkata apulaiseksi osa-aikaisen toimittajan.

Tehtävänäsi on toimia taustatoimittajana ja apurina, eli ei tarvitse kuitenkaan keittää kahvia tai siivota. Käytännössä siis etsit tietoja ja haastateltavia, autat aikataulutetriksessä ja juttujen kehittelyn kanssa. Tarkka työnkuva muotoutuu vasta sitten kun oikea henkilö löytyy, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta kun teen mitään tällaista.

Olisi hyvä, jos tiedät jotain tietokone- ja internettiaiheista tai vähintään olet kiinnostunut niistä, koska valtaosa kirjoittamistani jutuista käsittelee tavalla tai toisella tietotekniikkaa.

Työkokemusta journalistiselta alalta ei ole pakko olla, etenkin jos osaat perustella miksi olisit silti hyvä tyyppi tähän duuniin. Mutta kyllähän se helpottaisi asioita.

Työaika on pakostakin joustava, sillä ostajan aikataulujen mukaan tällä alalla mennään. Välillä on hiljaista, välillä ei. Palkka tulee lehdistön yleissitovasta työehtosopimuksesta: 17,66 euroa / tunti. Siihen päälle sitten pakolliset työnantajamaksut, mutta niistä sinun ei tarvitse huolehtia.

Neuvotellaan minimi- ja maksimitunnit sen mukaan, miten ne parhaiten sopivat meille molemmille, mutta alustavasti olen miettinyt päivää viikossa eli noin 32 tuntia kuukaudessa.

Vastauksia kuvitteellisen henkilön esittämiin kysymyksiin

Mikäs tässä on ideana, kun sinähän laskutat ostajilta enemmän kuin maksat palkkaa!

Niin no, on aika hankala maksaa kenellekään yhtään mitään, jos en saa laskutettua sitä rahaa ensin jostain muualta. Sivukuluineen työntekijän palkkaaminen maksaa minulle noin 1,25-kertaisesti palkkasumman verran. Räknää siitä.

Miksen myisi juttuja saman tien suoraan lehdille?

Kaikin mokomin, sehän on paljon fiksumpaa. Sen takia optimaalinen duunari olisi varmaan sellainen, joka voisi oppia jotain työskentelystä kanssani. Toivottavasti tässä käy niin, että jonkin ajan kuluttua olet oppinut niin paljon, että haluat mieluummin työskennellä omillasi. Jee!

Käykö tässä niin, että teen kaiken työn, ja sinä saat rahat ja kunnian?

Rahat laskutan minä, ks. ylin kysymys. Mutta sen sijaan molempien nimet voidaan lätkäistä jutun oheen. Tarkistin (yhdeltä) toimeksiantajalta etukäteen, että se on ok.

Onko tultava sinne tyhmälle toimistollesi pönöttämään?

Ei, eikä ole edes pakko olla Helsingissä. Pikaviestimet, sähköpostit ja puhelimet toimivat, ja itse asiassa niiden käyttäminen fiksusti on yksi asia, jonka joudumme yhdessä opettelemaan. Muistutan taas, etten ole koskaan aiemmin tehnyt mitään tällaista — koko ajatus kirjoittavan toimittajan työn jakamisesta useammalle ihmiselle vaatii hieman pohdiskelua.

Okei, olen kiinnostunut. Mitä teen?

Lähetä vapaamuotoinen työhakemus, jossa kerrot kuka olet, mitä osaat, miksi haluaisit duunin ja miten paljon aikaa voit siihen käyttää loppuvuodesta (ts. opiskeletko samalla, onko sulla muuta duunia, pakko olla vauvain kanssa klo 7–21 jne).

Valikoin mahdollisimman pian lupaavimmat ehdokkaat ja maksan heille yhden taustatoimittajakeikan tekemisestä. Siinä toivottavasti selviää, voiko tämä edes periaatteessa toimia, miten paljon aikaa säätämiseen kuluu ja muuta hyödyllistä.

Kysy jos on kysyttävää, joko tämän blogimerkinnän kommenteissa, Twitterissä tai sähköpostitse.

Varaan oikeuden muuttaa tarjousta niiltä osin kun Journalistiliiton juristit tai kirjanpitäjäni sanovat että olen rikkomassa sopimuksia/lakia.

PS: Mua vähän jänskättää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *