Ei-toivottu tiedote

Mitä pitäisi tehdä tiedotteille, jotka kolisevat sähköpostilaatikkoon pyytämättä ja yllätyksinä?

Kun minulla ei ole pomoa tahi sihteeriä, joka suodattaisi maailman tiedotevyörystä kiinnostavat palaset, olen kirjautunut kohtalaisen monelle postituslistalle. Toiveena on, että kun niistä on joskus aiemmin saanut juttua irti, niin niistä voisi olla hyötyä myös tulevaisuudessa. Toki suurin osa tavarasta on hyödytöntä, mutta ainakin siitä tietää olevansa vastuussa.

Toisenlainen tunne valtaa mielen, kun saa tiedotteen, jonka lähettäjä ei ole tuttu, jonka otsikko ei kerro mistä on kyse ja josta ei käy ilmi, miksi se on lähetetty minulle. Ilmeisesti näiden takana ovat tiedottajat, joihin on joskus ollut yhteydessä ja jotka ovat tulkinneet one night standin avoimeksi valtakirjaksi lähestyä loputtomiin prujuilla.

Palatakseni alkuun: mitä niille pitäisi tehdä? Spam-nappulan painaminen ei käy päinsä, koska voihan samalta lähettäjältä tulla joskus hyödyllistäkin tavaraa, kuten vastaus minun lähettämääni postiin. Haluaisin tietää, miten olen päätynyt listalle, mutta todennäköisesti lähettäjät eivät muista sitä enää itsekään. Jääkö ainoaksi vaihtoehdoksi siis lyhyt ja kohtelias ”pois listalta” -viesti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *