Vapaa toimittaja lomailee

Freelancereiden keskustelupalstalla, jonne kaikkien ammattilaisten kannattaa muuten rekisteröityä, on keskusteltu loman viettämisestä.

Minulla on nyt menossa toinen kesä täysipäiväisenä friikkuna. Mietiskelin loma-asiaa keväällä ja tulin siihen tulokseen, että en varsinaisesti ota vapaata. Syitä on parikin.

Ensinnäkään en ole vielä varma, uskallanko pitää lomaa. Minusta tuntuu, että tässä vaiheessa on viisaampaa tehdä työtä vähän liikaakin, jotta mahdollisten kuivempien kausien tullessa vastaan ei ole heti pulassa. (Sain tästä maistiaisia vuodenvaihteessa, kun Talsa eli IT-viikko lopetti avustajien käyttämisen, starttiraha päättyi, YEL:in maksaminen alkoi ja opintolaina lähti takaisinmaksuun.)

Pidän pari kevennettyä pätkää, eli festivaalireissut Sodankylään ja Roskildeen. Työn merkeissähän siellä varsinaisesti ollaan, mutta kun ei tarvitse tehdä päivittäisiä raportteja, niin melkein sen voi kuitenkin laskea lööbailuksi.

Lisäksi minulla on sellainen tilanne, että kun tyttöystävä on kuitenkin töissä koko kesän, niin ei olisi oikein järkeäkään pitää pitkää pätkää vapaana. Ehkä sitten syksyllä… tai joskus myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *