Pari vinkkiä ja kokoontumispaikka Uutisraivaaja-kilpailuun osallistujille

Tilanne: Erkon rahoja olisi jaossa neljännesmiltsi, kun vain kehittää vimpaimen, joka pelastaa journalimin. (Hups, lipsahti hyperbolan puolelle.)

Entä jos on idea, mutta ei osaa ohjelmoida? Entä jos on bisnesnero, muttei tunne toimittajia? Entä jos Ruby on Rails sujuu unessakin, mutta mitä se journalismi on?

Ehdottaisin, että kannattaa tavata ihmisiä, jotka hanskaavat muut osa-alueet. Se onnistuu ihan varmasti ainakin Uutisraivaaja: Hacks & Hackers -tapahtumassa 11. lokakuuta, jossa kilpailun organisaattori Tanja Aitamurto vastaa tyhmiin ja fiksuihinkin kysymyksiin.

Minua kiinnostaa (paitsi keksiä niin hyvä idea, että käärin massit) koota epävirallisesti kasaan porukkaa, joka voisi kuvitella tekevänsä tätä tosissaan, vaikkei vielä ihan tiedä, että miten. Eikä vain yhtä porukkaa, vaan niin monta kuin syntyy. Itse asiassa toimittajia ja koodiapinoita yhdistävän Hacks & Hackers -ringin käynnistäminen olisi järkevää joka tapauksessa, ja tässä yhteydessä on mitä parahin mahdollisuus kokeilla, miten se onnistuisi.

Alustavasti on puhuttu tapaamisista ainakin torstaisen Spot On -seminaarin yhteydessä ja Hacklab Open Dayssä 2. lokakuuta. Sinne on siis oletettavasti tulossa porukkaa, joita kannattaa nykiä hihasta. Minä en pääse Spot Oniin, mutta Hacklabissa voisin piipahtaa.

Luulen, että pelkästään hyvän idean lisäksi kilpailussa pärjäämiseen tarvitaan hyvät tekijät, jotka voivat osoittaa kykenevänsä toteuttamaan ideansa. Taustatietoa voi hakea vaikkapa Knightiltä rahaa saaneelta Newscloudilta, joka on pannut voitokkaat hakemuksensa näytille blogiinsa. Toimittajan rautalankahuomio: tämä on selvästi se kohta, jossa tarvitaan liikenaisen apua. (Ei muuten varmaan haittaisi, vaikka palvelu pyörisi ilman Säätiön rahaa, mutta se nyt on apurahojen ikuinen Catch-22.)

Tsekkaisin, mitä Knight-tuomari Jennifer 8. Lee kertoi chattihaastattelussa otsikolla What did judges look for in Knight News Challenge winners? Tiivis versio: We’re looking for a credible team; There were two projects where the proof of concept was already pretty strong, and we could step in and help scale; We tend to think about light-weight open source infrastructure.

Lukisin myös Paul Grahamin kasvuyrityksiä rahoittavan Y Combinatorin hakuohjeet, vaikka siinä onkin kyse vähän erilaisesta prosessista.

Tietenkin silmäisin läpi Knightin kilpailun voittajat, koska turha niitä on uusintaa, mutta ehkä listasta saa uusia ideoita. Ainakin siitä näkee, että millaisia vimpaimia voi tarjota.

Luulisin, että olisin aika hyvä tyyppi mukaan melkein mihin tahansa porukkaan, joka aikoo päästä tässä kisassa rahapalkinnoille. Ja lisää samanlaisia kavereita voi etsiä paremman paikan puutteissa vaikka tämän merkinnän kommenteissa, kunnes joku tarjoaa paremman paikan. Kun sellainen löytyy, linkkaan heti sinne.

Mulle voi myös lähettää sähköpostia, jos privaattilähestyminen tuntuu luontevammalta. Kuten sanottua: haluan, että kilpailuun osallistuu mahdollisimman monta hyvää porukkaa mahdollisimman monella hyvällä idealla. Satun nimittäin olemaan optimisti.

Minullahan ei ole kilpailun järjestämisen kanssa mitään tekemistä. Olenpa vain kiinnostunut aiheesta ja seurannut Knightin skabaa sekä Y Combinatorin viritelmää jonkun tovin.

5 thoughts on “Pari vinkkiä ja kokoontumispaikka Uutisraivaaja-kilpailuun osallistujille

  1. Itsehän olen amatöörijournalistina ja suhteellisen ammattimaisena ohjelmoijana aina kiinnostunut kaikesta, joka yhdistää nämä kaksi asiaa toisiinsa. Aikaresurssini ovat tosin päivätöiden ja muun elämän vuoksi melko rajalliset, mutta olen silti valmis osallistumaan kilpailuun, jos sopiva tiimi löytyy.

  2. Kilpailu on kyllä kiinnostava. Itseäni kiinnostaa sisältöjen liiketoimintamallit, niiden kanssa on tullut puuhasteltua viime vuodet muutenkin. Ja sitä ennen softafirman vetäjänä. Vielä tarvitaan journalistia messiin siis. Tiimi joka tapauksessa. Vuosi aikaa ja tuloksena open sourcea? How very Finnish. 🙂 Pannaan vireille….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *