Vaatimaton ehdotus digi-Hesarin taitosta

Helsingin Sanomat uudisti digilehtensä ja hyvä niin. Internetin yleisen hyvinvoinnin kannalta hienointa on se, että tilaajat voivat jakaa linkkejä lehden juttuihin, kun aikaisemmin linkit ylettivät vain maksumuurin portille saakka.

Yksi asia siinä on mielestäni tehty vähän köpöisesti, ja se on leipätekstin taitto. Sehän vaihtelee ruudun koon mukaan, mutta ainakin Macbookin 1280×800-resoluution näytöllä tulos on kehno: palstat ovat liian leveitä ja kappaleiden välillä on liikaa tyhjää, jolloin kokonaisuus näyttää leviävän tuhanneksi palaseksi.

Digi-HS

Asia on helppo ratkaista esimerkiksi näin:

Muokattu digi-HS

Muokkaus vaati vain muutaman rivin CSS-koodia. Minun versiossani mitat ovat vähän sinne päin, mikä sotkee rivirekisterin ja aiheuttaa kummallisia puolikkaita leski- ja orporivejä, mutta ne saataisiin varmasti viilattua pois, jos ylläpitäjät vain tarttuisivat asiaan.


section.text p {
  text-indent: 18px;
  margin: 0;
  width: 400px;
}

section p.votsikko {
  text-indent: 0px;
  margin-top: 19px;
}

section.text p:first-child {
  text-indent: 0px;
}

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *