Kännykkä-Kindle? Ostan heti

Tsekkailin eilen uuden Kindlen julkaisun innostamana, mitä sähköiset aikakauslehtitilaukset maksaisivat. Tulin varsin pian siihen tulokseen, että heti kun Kindle-softa on saatavilla kännykkääni, minusta tulee asiakas.

Alla vertailun vuoksi kolmen tilaamani* lehden hinnat.

The New Yorkerin vuosihinta Kindle-tilauksena: 35,88 dollaria
The New Yorkerin paperiversio Suomeen tilattuna: 112 dollaria

Technology Review’n vuosihinta Kindle-tilauksena: 15 dollaria
Technology Review’n paperiversio Suomeen tilattuna: 32,97 dollaria

The Atlanticin vuosihinta Kindle-tilauksena: 15 dollaria
The Atlanticin paperiversio Suomeen tilattuna: 39,50 dollaria

Okei, Jenkkilän ulkopuolella sähköisiin tilaushintoihintoihin tulee varmaan vähän lisää, mutta onhan tuossa varaakin. Tykkään lehdistä fyysisinä esineinä, mutta toisaalta ne ovat myös pirunmoinen riesa säilyttää ja ennen kaikkea tykkään lukea niitä. En siis kauheasti välitä siitä, jos kuvat ovat pelkkää mv:tä.

Vaan entäs te, lukijat? Kiinnostaisiko tilata lehtiä kännykkään?

*: Tällä hetkellä tosin vain kaksi jälkimmäistä. Ovat muuten erinomaisia aviiseja kaikki kolme, suosittelen lämpimästi.

6 thoughts on “Kännykkä-Kindle? Ostan heti

  1. Kuvalehdistä kyllä, mutta minä olenkin tekstikeskeinen. Lisäksi tuosta kolmikosta New Yorker ei kärsi siitä juuri lainkaan ja kaksi muutakin vain kohtalaisesti. Tosin Atlanticissa on nyt redesignin jälkeen ihan mukava ilme, josta varmasti karisee poies.

  2. Onko Nonfiktiossa muuten sama sisältö kuin vanhemassa blogissasi A Heartbreaking Blog of Staggering Genius? Kannattaako säästeliään lukijan siis jättää toinen tilaamatta?

  3. Tuomo, tein Suuren Blogijärjestelyn, mutta en kertonut siitä missään. Nykyään AHBoSG on keskusvarasto, jossa julkaistaan sen omien merkintöjen lisäksi automaattisesti nää jutut, Kuva-blogin leffapohdinnat ja linkkiblogin merkinnät. Eli voi seurata joko yksittäistä aihepiiriä ko. blogin kautta tai sitten hankkia kokonaisvaltaisen Olli-annoksen AHBoSG:ista. (Kommentit ohjataan sieltä näihin alkuperäisiin julkaisukanaviin.)

  4. Luulin, että Kindlen yksi pointti oli näyttö, joka tuntuu enemmän paperilta kuin häikäisevä kännykän näyttö. En ole nähnyt ikinä livenä yhteen e-paperilaitetta, niin en osaa sanoa.

    En silti ihan tajua, mihin siinä tarvitaan täyttä näppämistöä. Jos haluaisin sähkökirjani erikseen ja hoitaisin surffailut ihan normaalisti iPhonella.

  5. Varmaan se on tärkein argumentti. Mä luen kirjoja jotenkin oudolla tahdilla nykyään, joten en ebook readeria tartte, mutta sen sijaan aikakauslehtien siirtäminen digimuotoon voisi olla toimiva ratkaisu. Yleensä kun ne lehdet ovat piilossa makuuhuoneen kaapissa silloin kun niitä tahtoisi eniten lukea (eli istuessaan jumissa kaupungilla tms.).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *